Potrebna su jaja s ljuskom teška oko 70 g po kom.
Biskvit:
Premaz:
Nadjev:
Ukras:
Priprema:
Dno kalupa za tortu veličine 26 cm namastite i obložite papirom za pečenje.Pećnicu zagrijte na 190°C. Dobro zapjenite posoljene bjelanjke pa utiucite šećer i stucite čvrsti snijeg i lagano umiješajte mljevene bademe. Smjesom napunite kalup, poravnajte i pecite 20 min. Nakon 10 min. izvadite biskvit na tanjur i ohladite.
Obod kalupa za tortu na otvaranje kojem unutrašnji rub namažite otopljenim maslacem i zalijepite traku od papira za pečenje pa postavite ga oko biskvita.
Jagode operite, skinite peteljke i posušite. Mljevene bademe i biskvitne mrvice pomiješajte. Zakuhajte 5 žlica slatkog vrhnja i maslac, umiješajte usitnjenu čokoladu, prošek i smjesu od badema, izmiješajte i prelijte biskvitnu podlogu u kalupu. Cijelim jagodama gusto obložite preliveni biskvit. Preostale jagode usitnite i spremite za kremu.
Za kremu želatinu namočite u hladnu vodu. Usitnjenim jagodama primiješajte 3 žlice šećera u prahu, mladi sir, jogurt i limunovu koricu pa kremu dobro izmiješajte. Ocijeđenu želatinu otopite u toplom soku limuna, umiješajte 4 žlice kreme sa sirom pa smjesu želatine primiješajte kremi od sira. Zapjenite 200 ml dobro ohlađenog slatkog vrhnja, utucite žlicu prosijanog šećera u prahu i stucite čvrst šlag. Čim krema počne čvrsnuti, lagano primiješajte tučeno vrhnje i premažite jagode u kalupu, poravnajte površinu. Tortu odložite 6 sati u hladnjak da krema dobro očvrsne.
Za kremu želatinu namočite u hladnu vodu. Usitnjenim jagodama primiješajte 3 žlice šećera u prahu, mladi sir, jogurt i limunovu koricu pa kremu dobro izmiješajte. Ocijeđenu želatinu otopite u toplom soku limuna, umiješajte 4 žlice kreme sa sirom pa smjesu želatine primiješajte kremi od sira. Zapjenite 200 ml dobro ohlađenog slatkog vrhnja, utucite žlicu prosijanog šećera u prahu i stucite čvrst šlag. Čim krema počne čvrsnuti, lagano primiješajte tučeno vrhnje i premažite jagode u kalupu, poravnajte površinu. Tortu odložite 6 sati u hladnjak da krema dobro očvrsne.
Izvadite tortu iz hladnjaka, oprezno skinite obod od kalupa i traku od papira. Slatko vrhnje zapjenite, utucite prosijani šećer u prahu s kremfixom pa stucite čvrst šlag. S 8 žlica tučenog vrhnja napunite vrećicu za ukrašavanje s jednostavnim nastavkom. Jagode za ukras operite i posušite. Pola jagoda ostavite sa zelenom peteljkom i sve prerežite na pola po dužini. Zatim cijelu tortu premažite tučenim vrhnjem, a površinu i stranice ukrasite nazubljenom lopaticom ili vilicom. Stranice torte pospite mrvicama krokanta. Na torti označite kriške i istisnite hrpice tučenog vrhnja pa utisnite jagode jednu s peteljkom, a drugu bez. Sredinu torte ukrasite čokoladnim strugotinama i s četiri polovice jagoda pa tortu odložite 2 sat u hladnjak./Kruna.
Nema komentara:
Objavi komentar